google-site-verification=Ho8LA5MUJ_uX8t7U9LvE5mRRXW4ytjEjsHhP-CKKgew
top of page
Työ omenapuutarhoissa ja pakkaus / lajittelu

Hedelmäpuutarhoissa on työtä vuoden ympäri, puiden leikkaamisesta kevättalvella sekä kuolleiden tai vaurioituneiden puiden poistosta uusien puiden istutuksiin kun tulee lämpimämmät ilmat. Sitten yleistä hoitoa kesän aikana kuten rikkaruohojen poistamista, antaa hedelmille tarvittavia ravinteita ja pitää haitalliset hyönteiset poissa/valvonnan alla. Ja paljon muita töitä että viljelykset pysyvät hienossa kunnossa.

 

Heinäkuussa omenat harvennetaan eli otetaan pois (pienimmät ja vialliset) osa omenoista ja päärynöistä niin että jää sopivan paljon jäljelle. Tämä tekee että loput hedelmistä kasvavat (isommaksi) suuremmiksi ja kun kakkosluokan hedelmät otetaan pois niin laadusta tulee parempi. Tämä tehdään käsin parhaan tuloksen saamiseksi ja se vaatii paljon työtä.

 

Sitten tulee poiminta ja pakkaus/lajittelu joka kestää elokuun puolivälistä maalis/huhtikuuhun. Meillä on 5-30 työntekijää riippuen vuodenajasta. Jos olet kiinnostunut työstä niin klikkaa ”hae työtä” ja täytä anomus.

Hedelmät poimitaan erityismuotoiltuihin laukkuihin jotka tyhjennetään varovaisesti isoihin laatikoihin jotka ovat trailerin päällä, 4 laatikkoa per auto. Kiireisimpään aikaan loppusyksystä poimitaan 20-40 tonnia per päivä ja aikaisempia lajikkeita huomattavasti vähemmän koska ne poimitaan useassa erässä eli otetaan vain kypsät ja punaiset ensin ja odotetaan sitten kunnes seuraavat kypsyvät niin että saadaan tasainen ja hyvä laatu.

 

Työntekijöiden ergonomian vuoksi käytetään harvoin tikapuita että yletytään omenoihin jotka ovat korkeammalla ja he jotka poimivat heidän ei myöskään tarvitse kurkotella. Sen sijaan käytetään poimintakoneita/latvakone joiden pohjaa voi laskea ja nostaa ja niihin mahtuu 4 laatikkoa (noin 1,2 tonnia). Täydet laatikot lastataan suoraan kuorma-autoihin paikalla ja vaihdetaan tyhjät laatikot kuorma-autosta niin laatikot eivät mene likaisiksi maasta sekä tehokkuus lisääntyy ja tämän vuoksi latvoista poimitaan miltei kaksinkertainen määrä verrattuna normaaliin poimintaan. Näitä poimintakoneita käytetään myös kun leikataan hedelmäpuiden latvoja talvella ja harventamiseen kesällä yms.

Plattform_plockning
Trailer
14052013
20052013
bottom of page